Logo triathlon Geldrop

Mini triathlon

Individueel en estafette

Inschrijfgeld: gratis

Leeftijd: 10-15 jaar

0.2 km

10 km

2.5 km

Algemeen

Individueel en estafette starten samen in deze Mini triathlon. Een estafette team mag uit 2 of 3 deelnemers bestaan. Bij een estafette team van 2 atleten mag je zelf bepalen wie wat doet zolang de volgorde maar zwem / fiets / lopen is. Dus atleet 1 kan zwem + fiets doen waarbij atleet 2 het loop gedeelte doet.

Zwemmen

4 banen (0.05 km) - 0.2 km

De start van de mini triathlon is een water start (dus start vanuit het water) waarbij er 4 banen van 50 meter gezwommen worden in het zwembad. Wees bij de start hoffelijk. Tijdens het zwemmen wordt er in de baan tegen de klok in gecirkeld. De badmuts die je krijgt moet je verplicht dragen (dit is voor het banen tellen). Er zijn 6 banen uitgezet in het bad met maximaal 5 zwemmers per baan. Als je ingehaald wordt, geef dan even wat ruimte zodat iedereen een fijne zwem ervaring heeft in deze triathlon.

Zwemmen naar fietsen

Nadat je het bad verlaten hebt. Je kan in de wisselzone waar je fiets staat, je schoenen en fietskleding aandoen. Maar (en dit wijkt af van een normale triathlon, waar deze wissel altijd plaats vindt in de wisselzone) mag je ook direct buiten het bad in Zone-1 je schoenen en fietskleding aandoen. Kleed je om in Zone-1 of ga direct naar de wisselzone voor je fiets.

Zwemmen naar fietsen (estafette)

De fietser staat klaar in Zone-2. De zwemmer loopt Zone-2 in en tikt de fietser aan. Na het aantikken loopt de fietser naar zijn/haar fiets in de wisselzone en vertrekt. Kleed je om in Zone-1 of ga direct naar Zone-2 en wissel met de loper. Klik op de video voor meer informatie

Fietsen

3 rondes (2.5 km) - 10 km

Na het zwemmen ga je naar je fiets in de wisselzone. Zet altijd als eerste je helm op (helm is verplicht) Er is een aanfiets route naar de fiets ronde. Voor de mini fiets je 3 rondes en fiets je weer terug via dezelfde aanfiets route. Het is niet toegestaan om in groepjes te fietsen. Je fietst dus alleen (dit wordt gedaan voor de veiligheid van de fietsers). Zie ook het wedstrijd reglement voor meer informatie over de fiets regels. Bij het fietsen draag je je start nummer op je rug. Dit is nodig zodat de jury je rondes kan tellen aan de hand van je startnummer. Tijdens het fietsen gelden de normale verkeersregels. Dus let op het andere verkeer en op je mede sporters. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen verkeersveiligheid.

Fiets parcours

Het fiets gedeelte gaat voor een deel over fietspaden. LET OP. Voor veiligheidsredenen mag je op de fietspaden niet inhalen omdat er ook tegenliggers aan kunnen komen. Als je op de ronde van kampeerboerderij Uilennest komt, mag je gewoon links inhalen. Het is een verkeersluwe route, maar niet verkeersvrij. Let dus op, je bent een gewone verkeersdeelnemer in een wedstrijd als deze. Er zullen op kritische plaatsen verkeersregelaars staan om de deelnemers veilig te kunnen laten fietsen. Fiets altijd aan de rechter kant van de weg. Inhalen doe je links. Klik op de video voor meer informatie

Klik op de video voor meer informatie

Aankomst in de wisselzone

Er mag NIET MEER gefietst worden zodra de lijn op de weg gepasseerd is. Houd LINKS aan in de wisselzone, loop met je fiets aan de hand naar de plaats voor je fiets. Let op! Fiets vasthouden, Helm gesloten! Zet je fiets terug bij je startnummer.

Fietsen naar lopen

Nadat je de fiets hebt teruggezet. Verlaat de wisselzone via de uitgang bij zone 3. Je komt vanzelf op het loop parcours.

Fietsen naar lopen (estafette)

De loper staat klaar in het Zone-3. De fietser loopt Zone-3 in en overhandigt het startnummer. De loper maakt startnummer vast op de borst. De loper verlaat Zone-3 en komt vanzelf op het loop parcours.

Lopen

2 rondes (1.25 km) - 2.5 km

Na het fietsen begint het lopen. Nadat je de wisselzone hebt verlaten loop je een stukje over een (afgezet) deel van de weg en komt vanzelf op het loop parcours. Het loopparcours is rondom de vijvers. Zorg ervoor dat je goed weet wat de route is. Bij het lopen draag je je start nummer op je buik/aan de voorkant, dit is nodig om bij de finish je tijd te kunnen registreren.

Klik op de video voor meer informatie

Onze verenigingen

Wij danken onze sponsoren!